Bildauswahl Sarntaler Hufeisen Alix von Melle

LOWA PRO Team Alix von Melle

Zeven van de veertien

Alix von Melle voldoet op het eerste gezicht niet bepaald aan het gebrui­kelijke beeld van een hoog­ge­bergte- of extreme berg­be­klimmer. Met haar sierlijke gestalte en delicate gelaats­trekken ziet de geograaf uit het hoge noorden er ook helemaal niet uit als een extreem­sporter. Toch is de in Hamburg geboren berg­be­klimmer momenteel de meest succesvolle klimmer in Duitsland.

Alix von Melle is een gepas­si­oneerd berg­be­klimmer, maar ook een enthousiast klimmer, moun­tainbiker en skiër. De wens om de hoogste bergen op aarde te beklimmen kwam vrij laat. Alix was als kind vaak aan het skiën in de Alpen en genoot daar van de winter, die in Noord-Duitsland niet zo uitge­sproken was, maar de wens om klimmen en skitochten uit te proberen kwam pas tijdens haar aard­rijks­kun­de­studie in München. Met de Alpen vlak voor de deur leerde Alix berg­be­klimmen, en vanaf dat moment deed ze dat zeer intensief en veranderde de noor­derlinge gelei­delijk aan in een allround berg­be­klimmer.

Alix heeft al zeven van de 14 acht-duizenders beklommen. En dat zonder het gebruik van kunst­matige zuurstof. Als de sporter zich niet op hoge bergen bevindt, werkt ze als zelf­standig Pers­voor­lichter.

Feiten & informatie

Geboor­tedatum:
01.09.1971
Geboor­te­plaats:
Hamburg
Land:
Füssen
Beroep:
PR-mede­werker, yoga­docent
Favoriete klimplek:
Les Hautes Alpes
Lokale berg:
Tegelberg in de winter/Säuling in de zomer
Lengte:
1,74 m
Gewicht:
62 kg

Alix von Melle,
Heb je een idool tegen wie je opkijkt? Wie heeft je gemo­tiveerd?

“Ik heb mezelf gemo­tiveerd, ik wilde zelf gaan berg­be­klimmen. Dat is voor mij de grootste motivatie, als je zelf iets wilt proberen – niet omdat anderen dat willen.”

Herinner je je een speciaal moment waarop je je persoonlijke grenzen hebt over­wonnen?

“De beklimming van de zuidwand van de Aconcagua! Een bijna 3000 meter hoge, verticale wand in de Andes. Dat is me gelukt in het jaar 2000.”

Hoe zou je anderen inspireren om te gaan klimmen?

“Bij het berg­be­klimmen en in de natuur kun je onge­looflijk veel kracht en energie bijtanken en het dagelijks leven achter je laten. Maar wat ik het belang­rijkste vind, is dat iedereen doet wat hij het liefste doet. Je moet vooral een sport voor JEZELF uitproberen, niet omdat ANDEREN dat willen.”

Mijn schoenen voor…

Expe­dities & tochten