Al 100 jaar LOWA schoenen voor elk type wandelaar

Wat in 1923 begon als een kleine schoen­makerij in het huis van de ouders van LOrenz WAgner (zie je waar de naam ‘LOWA’ vandaan komt?) in het Duitse dorp Jetzendorf, is vandaag de dag uitge­groeid tot een inter­na­tionaal merk dat in meer dan 80 landen te vinden is.

Ook al is er in 100 jaar LOWA veel veranderd, het merk is haar drie belang­rijkste pijlers nooit uit het oog verloren. De hoogste kwaliteit, de beste pasvorm en het meeste comfort staan nog steeds centraal. Daarnaast leeft LOWA voor de uitdaging om de perfecte schoen te ontwikkelen voor elke wandelaar. Of je nu op zoek bent naar een stevige trekking schoen, een allround model voor lichtere wande­lingen of juist een moderne, sportieve schoen voor het dagelijks leven, LOWA heeft voor elk type wandelaar de perfecte schoen.

INNOX PRO GTX MID: sportief, dynamisch en stijlvol

De sportieve en dyna­mische INNOX PRO GTX MID is perfect voor zowel korte als langere wande­lingen. Deze stijlvolle, multi­func­tionele allrounder is heerlijk comfortabel en licht­gewicht en voldoet 100% aan de hoge eisen van buiten­sporters. De flexibele en sportieve INNOX PRO GTX MID beweegt met elke beweging mee en biedt maximaal draag­comfort. Voor optimale demping zorgt de tussenzool, terwijl je dankzij de inno­vatieve LOWA MONOWRAP® stabiel op de grond staat. Om ervoor te zorgen dat je voeten ook bij slecht weer en tijdens inspannende tochten droog blijven, zorgt de ademende en water­dichte GORE-TEX voering voor een optimaal klimaat in de schoenen.

Thru-Hiking

“De INNOX is een van de meest soepele LOWA schoenen die ik dankzij de water­dichtheid in vrijwel elk terrein kan dragen. Hij is wat lichter en soepeler waardoor je makke­lijker beweegt op de paden en de hoge schacht geeft bescherming tegen rotsen en voorkomt dat er water inloopt. Wat fijn is, is dat je deze schoen voor zowel een blokje om kunt gebruiken in Nederland maar ook in de bergen voor een huttentocht. Erg multi­func­tioneel!”

Thru-hiking, Thru-Hiking.com

 

  • 2023_lowa-bnl_shoesforeverytypeofhiker-campaign_230406-raw-036

RENEGADE GTX MID: multi­func­tionele allrounder

Dé klas­sieker van LOWA, de RENEGADE GTX MID, zit al meer dan 25 jaar in de collectie en is eigenlijk altijd te dragen. Zowel tijdens een blokje om na een drukke werkdag als bij een stevige wandeling door het bos biedt de RENEGADE GTX MID alles wat je nodig hebt voor een optimaal loop- en draag­comfort. Om de veel­zij­digheid van de schoenen zo veel mogelijk te kunnen benutten, heeft LOWA een stevige upper van nubuck leer gecom­bineerd met een unieke zool­con­structie en andere tech­nische features. De perfecte pasvorm overtuigt vanaf het eerste moment dat je deze wandel­schoenen aantrekt.

Imagefoto met de RENEGADE GTX MID, André Smits

“Ik heb een jaar lang de wereld rond­gereisd en vele hikes gemaakt. Ik kon altijd vertrouwen op de LOWA RENEGADE schoenen. In de bergen over de rotsen en het ruwe terrein van Patagonia gaven de RENEGADES me altijd de benodigde enkel­on­der­steuning. In de riviertjes en beekjes in Peru hielden de RENEGADES mijn voeten altijd droog. Zelfs op de besneeuwde trails van Nieuw-Zeeland waren mijn voeten altijd droog en warm. En na de vele kilo­meters die ik in het jaar heb gelopen waren mijn voeten altijd vrij van blaren. Ik kan me geen betere ‘travel companion’ voor­stellen dan de LOWA RENEGADES.”

André Smits, André Smits

 

  • 2023_lowa-bnl_shoesforeverytypeofhiker-campaign_230406-raw-462

MERGER GTX: lifestyle meets outdoor

Met de moderne, stijlvolle MERGER GTX wandel­sneaker, verkrijgbaar in een MID en LO uitvoering, maak je met gemak de switch tussen natuur en stad. Of je nu een ontspannen wandeling maakt of juist een uitdagende speed­hiking tocht, de MERGER GTX is perfect voor diverse outdoor­ac­ti­vi­teiten. Dit opvallende, licht­gewicht en dyna­mische model is voorzien van een inno­vatief crossover STABILITY FRAME, dat je voeten de stabi­liteit geeft die ze nodig hebben. Een water­dichte en ademende GORE-TEX voering zorgt voor een constant hoog draag­comfort én droge voeten als je toch in een regenbui terechtkomt.

2023_lowa-bnl_shoesforeverytypeofhiker-campaign_hansrube-1-lowa-klant

“De hele wereld zagen en voelden ze, mijn trouwe LOWA RENEGADES. Van Afrika tot in de Fili­pijnen. De laatste jaren sleten ze in de Ardennen, sneeuw, regen, zout, modder en rotsen kwamen onder de zolen voorbij. Ik kocht ze in Tilburg, in een winkel voor buitensport die inmiddels al lang niet meer bestaat. In eerste instantie voor een tocht door de Fili­pijnen voor mijn werk. Daarna gingen ze aan voor een reis door Tanzania en Uganda. Ze zaten ook prima in het vliegtuig, andere passagiers kregen dikke voeten. Ik niet. En de laatste jaren? Door de Ardennen en later als tuin­schoen, bij het spitten.”

Hans Rube | LOWA

 

  • 2023_lowa-bnl_shoesforeverytypeofhiker-campaign_230406-raw-336

LOWA RETAILER

Van een kort ommetje na een drukke werkdag tot een serieuze wandeling door het bos, ga comfortabel op pad met de wandel­schoenen van LOWA. LOWA, voor elk avontuur dé perfecte schoen. Op zoek naar een LOWA retailer bij jou in de buurt?