LOWA x GORE-TEX – Nature Clean-Up

De natuur biedt unieke moge­lijkheden, onver­ge­telijke avonturen en heel bijzondere momenten. Steeds meer mensen zoeken dan ook bewust weer toena­dering tot de natuur. Maar als er meer mensen buiten op pad zijn, betekent dat ook meer belasting voor het milieu. Termen als bewustzijn en oplet­tendheid worden in dit verband door iedereen gebruikt, maar wat betekenen ze precies?

Een voorbeeld: na een tocht je eigen afval mee naar huis nemen is voor veel mensen vanzelf­sprekend. Zelfs zulke schijnbaar kleine stappen kunnen de sleutel zijn tot een zorg­vuldige en duurzame outdoor-levensstijl. Maar als je buiten om je heen kijkt, zie je dat ook hier ruimte voor verbe­tering is.

WE BIEDEN DE NATUUR EEN HELPENDE HAND

Bossen, meren en wandelpaden vormen de hoeksteen voor onze outdoor­avonturen en de basis van al onze acti­vi­teiten. Daarom is het des te belang­rijker om deze leef­ruimtes schoon achter te laten en gezond te houden. Met onze Nature Clean-up willen we het bewustzijn voor zogenaamd kleine dingen aanscherpen en de focus richten op het behoud van schone leef­ruimtes. Iedere handeling en iedere kleine stap helpt om een gezonde flora en fauna te behouden. Dus laten we van schoon­houden een gewoonte maken!

We #bagyou to clean up!

Met de hashtag #ibagyou bieden we de natuur niet alleen figuurlijk een helpende hand en vragen we je om dit initiatief om te zetten in daden.Maar waar laat je het verzamelde afval? Met de van gere­cycled materiaal gemaakte, herbruikbare clean-up bags ben je overal op voor­bereid. Ze zijn klein en opvouwbaar en hebben een prak­tische dry-bag klik­sluiting, zodat je ze bijna overal kunt opbergen. Of het nu gaat om een wandeling in het dal, een tocht in de bergen of een ontspannen rondje door het stadspark – de clean-up bag past in iedere tas en kan overal worden gebruikt. Het bijzondere aan deze van gere­cycled materiaal gemaakte tasjes: ze zijn wasbaar en kunnen daardoor zo vaak je maar wilt opnieuw worden gebruikt. Gemiddeld wordt 75 procent van een recy­clebare plastic fles gebruikt voor een clean-up bag, die dus circulair terugkeert in de kringloop en een nieuwe, zinvolle bestemming krijgt als statement voor een afvalvrije omgeving.Je vindt de tasjes in de winkel.

Laat geen sporen achter – tips voor duurzaam wandelen in de natuur

Oplet­tendheid en duurzaam omgaan met de natuur gaan hand in hand. Wie buiten op pad is, kan op allerlei manieren een positieve bijdrage leveren. Bij aankomst en vertrek, bij de keuze van je uitrusting of op het gebied van afval – er zijn veel manieren om zo weinig mogelijk sporen achter te laten in de natuur. We hebben daarom wat nuttige tips voor duurzaam wandelen in de natuur voor je verzameld.

RENEGADE GTX MID – je trouwe bege­leider bij je clean-up hikes

Ben je nog op zoek naar een geschikte metgezel voor je volgende opruim­avontuur? – Geen zorgen: ook hier kunnen we je natuurlijk helpen! Met onze RENEGADE GTX MID hebben we een echt wandel­schoe­nenicoon voor je. Of het nu gaat om een schoon­maakdag met de kinderen, een boswan­deling met de hond of een wandeling met je geliefden – met de RENEGADE GTX MID ben je altijd goed uitgerust en kun je je beter concen­treren op je natuur­schoonmaak.