Imagefoto met de ALPINE ICE GTX, Senja Ice Climbing 2018

LOWA PRO Team Ines Papert

Met LOWA het ijs op

Toen Ines Papert in 1993, na haar opleiding tot fysi­o­the­rapeut, haar geboor­te­streek Saksen verruilde voor Berch­tesgaden in Beieren, besefte ze al snel dat haar nieuwe omgeving veel meer te bieden had dan alleen winters skip­lezier. Al snel ontdekte ze haar passie voor de bergen en vooral voor het klimmen in ijs. Met haar over­winning bij de Ice Climbing Worldcup 2001 begon ze haar prof­carrière en in de jaren daarna werd ze vier keer wereld­kampioen.

Niet alleen in het ijs, maar ook in de rotsen voelde ze zich steeds comfor­tabeler. In 2003 beklom ze in één dag de “Symphonie de Liberté” op de noordkant van de Eiger. In 2006 beëindigde ze haar wedstrijd­carrière en sindsdien legt ze zich voor­na­melijk toe op tochten en expe­dities. De training verschilt daarbij aanzienlijk van project tot project. Zo traint ze voor hoog­te­tochten bijvoorbeeld graag door haar paraglider naar boven te dragen en zo aan de hoogte te accli­ma­tiseren, terwijl de voor­be­reiding voor moeilijke rots­routes eerder op rotsen met weinig structuur plaatsvindt.

Als grootste persoonlijke geluk noemt de sporter echter de geboorte van haar zoon Emanuel in 2000. In haar boek “Im Eis” beschrijft Ines Papert ook de spagaat tussen moeder en profes­sionele klimster en hoe ze haar weg vond op de steilste routes.

Feiten & informatie

Geboor­tedatum:
05.04.1974
Geboor­te­plaats:
Wittenberg
Land:
Berch­tesgaden
Beroep:
fysi­o­the­rapeut
Favoriete klimplek:
Bugaboos
Lokale berg:
Preekstoel
Lengte:
1,70 m
Gewicht:
58 kg

Ines Papert,
Hoe heeft sport je leven veranderd?

“De bergen hebben mijn leven voor 100 procent veranderd. Vroeger was ik meer een klassieke ”sport­wei­geraar" – weliswaar met een bepaalde gene­tische aanleg voor sport – maar gewoon veel te lui."

Hoe overwin je bij het trainen je innerlijke luilak?

“Ik zoek gemo­ti­veerde trai­nings­partners, dat helpt mij. En jezelf een doel stellen! Dan weet je ook waarvoor je het doet.”

Wat heb je tijdens je expe­dities altijd bij je?

“Voor het basiskamp heb ik altijd een kussensloop bij me. Daar kan ik in de tent mijn donsjack in stoppen zodat ik een zacht kussen heb.”

Mijn schoenen voor…

ALPINE SL GTX

Ijsklimmen en mixed-terrain klimmen: ALPINE SL GTX

“Lichtheid betekent vaak snelheid … Ik klim meestal met een kleine rugzak en een minimale uitrusting. Wat dat betreft hoef ik met de ALPINE SL GTX geen compro­missen te sluiten. Ik waardeer ook de goede ther­mische isolatie en het comfort, zodat ik geen koude tenen krijg.”

Elke gram telt tijdens een bergtocht. En de pres­taties natuurlijk ook! Bij een berg­schoen wil je graag dat die twee compo­nenten samenkomen. Voor de ALPINE SL GTX heeft LOWA voort­varende onder­steuning gekregen van echte profes­sionals: de sporters van het LOWA PRO Team. De Vibram® LITEBASE-zool­tech­nologie zorgt voortaan voor aanzienlijk minder gewicht. Maar wel met dezelfde pres­taties op de berg. Daarnaast zijn features als een func­tionele veter­sluiting met twee zones en de water­dichte GORE-TEX-voering populair bij sportieve alpi­nisten. Meer …
RENEGADE GTX MID Ws

Wande­lingen: RENEGADE GTX MID Ws

“De RENEGADE is als een fauteuil. Zo comfortabel dat er niet meer uit wil.”

De RENEGADE GTX MID Ws – een multi­talent, speciaal voor vrouwen, dat zich heeft ontwikkeld tot cult­schoen. De klas­sieker onder de multi­func­tionele schoenen biedt ook na twee decennia zijn waarde te hebben bewezen nog een tijdloos frisse look en het beste loop- en draag­comfort. De hoog­waardige schacht- en zool­con­structie zorgt voor een comfortabel draag­gevoel en opent daarmee talloze toepas­sings­mo­ge­lijkheden. Zowel bij de drukke dage­lijkse acti­vi­teiten als op een spontane tocht over verhard terrein is de RENEGADE GTX MID Ws de ideale metgezel. Meer …

Expe­dities & tochten