LO&WA AD-Illus 2021

Kinderhoek

Welkom in de wereld van LO & WA

Leuk dat jullie er zijn! Jullie zijn hier in het kinder­ge­deelte van LOWA, waar alles draait om onze kinder­mas­cottes LO & WA en LOWINGO de slechtvalk. Je kunt hier veel inte­ressante dingen over LO & WA en LOWINGO te weten komen – zoals waar die drie in hun vrije tijd het liefste naartoe gaan.

Hoe worden bij LOWA eigenlijk kinder­schoenen ontwikkeld?

Als kinderen buiten spelen en ravotten, staat het plezier duidelijk op de voorgrond. Voor ouders is het belangrijk dat hun kinderen optimaal uitgerust zijn – vooral als het om schoenen gaat. LOWA heeft samen met dokter Micha Bahr, directeur van de afdeling voor kinder- en jeugd­chi­rurgie van het ziekenhuis van Ingolstadt in Duitsland, en zijn gezin een schoenmodel ontwikkeld waarin alle wensen worden gecom­bineerd: de modellen LEDRO GTX MID JUNIOR en LEDRO GTX LO JUNIOR.

Meer …

Imagefoto met de LEDRO GTX® MID JUNIOR, Kids Testing

Waarop moeten ouders letten bij het kopen van kinder­schoenen?

LOWA heeft altijd al veel werk gestoken in de ontwik­keling van het kinder­schoen­segment. Zo worden alle kinder­schoenen gemaakt op een speciale leest die meer ruimte biedt voor de tenen – ruimte die kinder­voeten nodig hebben om zich goed te ontwikkelen. Dat komt doordat bij kinderen het botweefsel nog niet volledig ontwikkeld is. Bovendien zijn de banden veel elas­tischer en is het pijn­gevoel minder goed ontwikkeld.

Meer …

Interview met Micha Bahr, specialist in kinder­chi­rurgie en manuele geneeskunde

Kinder­voeten zijn niet zomaar een kleine versie van “volwassen” voeten, ze zijn veel veel­ei­sender. Daarom heeft LOWA een speciale leest voor kinderen, die meer ruimte biedt voor de tenen – ruimte die kinder­voeten nodig hebben om zich goed te ontwikkelen. Dat komt doordat bij kinderen het botweefsel nog niet volledig ontwikkeld is. Bovendien zijn de banden veel elas­tischer en is het pijn­gevoel minder goed ontwikkeld.

Meer …

Imagefoto met de LEDRO GTX MID JUNIOR, LOWA Kids Kampagne 2019

Tips van LOWA voor wandelen met kinderen