ACE Basin Bay Beach Botany Carolina Coast Klaus Küste LOWA Naturschutz Park Preserve Schachtner South Strand Vögel Wald Wasser Wildlife Heritage

Tocht: Botana Bay Heritage Preserve (Wildlife Mana­gement Area) Verken­ningstocht met spook­achtige Cari­bische flair

Karakter:
Lichte wandeling
Startpunt van de tocht:
Parkeer­plaats bij Pockoy Island in de Botany Bay Wildlife Mana­gement Area
Eindpunt van de tocht:
Parkeer­plaats bij Pockoy Island in de Botany Bay Wildlife Mana­gement Area
Duur:
02:30 uren
Afstand:
12 km
Bergop:
65 m
Uitrusting:
Stevige schoenen, wandel­kleding
TAURUS PRO GTX MID Ws
Onze schoentip:
TAURUS PRO GTX MID Ws

Voor de kust van South Carolina ligt Edisto Island, een grotendeels bebost moeras­gebied vol kleine rivier­ver­tak­kingen. Op het eiland vinden we het 1860 hectare grote Botany Bay-gebied. Vroeger werd hier op de plantages de fijnste Sea Island-katoen verbouwd, maar nu is het een park voor het behoud van natuur en cultureel erfgoed. Als je goed oplet, kun je hier reeën, slangen (sommige giftig), alli­gators, hage­dissen, reigers, meeuwen, zeeschild­padden, oesters, blauwe zwem­krabben, spook­krabben en wasberen waarnemen.

Van de parkeer­plaats bij Pockoy Island loopt een voetpad naar het zuiden naar de Atlan­tische Oceaan. Van hieruit doorkruis je vlak moerasland dat wemelt van de wenk­krabben en vogels en kom je na 750 meter bij het strand aan. En dat over­dondert ons volledig. Aan de ene kant begrijpen we waarom het 'Boneyard Beach’ wordt genoemd. Niet alleen het strand ligt bezaaid met omge­vallen, door de zon gebleekte witte boom­stammen. Ook in het water staan nog wat verweerde exem­plaren. Aan de andere kant heeft deze ongerepte plek ook een bizarre, spook­achtige schoonheid. We slenteren langs het witte zand­strand, tussen mosselen en doodhout door, en werpen steeds weer een blik op het aangrenzende dichte, maritieme palmenbos. Natuurlijk moet je oppassen voor drijfhout en boom­wortels, maar je moet toch echt ook een stukje door de zee lopen.

Na ons uitstapje naar het strand lopen we nog een rondje door het bos van de plantage. Over goed onder­houden paden kun je hier een lust van 10 km maken. Je komt langs de ruïnes van de plantage en de buiten­ge­bouwen en loopt over met dennen­naalden bezaaide paden langs vijvers en eeuwenoude groene eiken met lianen en Spaans mos. Wat een contrast met Boneyard Beach!