Imagefoto met de TORO EVO GTX LO, South Carolina

Tocht: Congaree National Park Wandeling door unieke oude oerbossen met hardhout en een van de meest diverse bossen van de VS

Karakter:
Veel­eisende wandeling
Startpunt van de tocht:
Harry Hampton Visitor Centre
Eindpunt van de tocht:
Harry Hampton Visitor Centre
Duur:
04:30 uren
Afstand:
21 km
Bergop:
49 m
Uitrusting:
Stevige schoenen, wandel­kleding
RENEGADE GTX MID Ws
Onze schoentip:
RENEGADE GTX MID Ws

Je kunt door de Congaree kanoën – of wandelen. Het 10.700 hectare grote nationale park is getekend door over­stro­mingen en brand. Hier kun je niet alleen unieke oerbossen met hardhout ervaren, met talloze 'champion trees’ ('record­bomen’) en een van de meest biodiverse bossen van het land, maar ook hoger gelegen dennen­bossen, die vuur nodig hebben voor hun gezondheid en voort­bestaan.

De regio ligt vol wetlands, hoef­ij­zermeren, meren, moerassen en langzaam stromende beken die een thuis bieden aan vissen, amfibieën en ander waterleven zoals moeras­cy­pressen en water­tu­pe­lobomen. Zachte hellingen creëren in sommige gebieden een reeks verschillende ecosystemen met een grote verschei­denheid aan planten, zoog­dieren, reptielen, vogels en insecten, oude reuzeneiken en massieve wierook­dennen. We starten op het houten pad naar het zuiden door een prachtig oerlandschap met echte moeras­cy­pressen, die meer dan 42 meter hoog kunnen worden, een stamomtrek van 10,5 meter kunnen bereiken en meer dan 1000 jaar oud kunnen worden.

Op de Weston Lake Loop lopen langs het gelijk­namige meer, waarin naast een paar schild­padden en een koperk­opslang ook alli­gators te zien zijn. We lopen verder over het zuid­oos­telijke deel van de Oak Ridge Trail, die ons naar de River Trail en de Congaree-rivier leidt. Als je voor de lange route door de Congaree kiest, moet je rekening houden met over­stroomde gebieden, omge­vallen bomen en windworp. Op de terugweg passeren we zwarte gieren in groene moerassen waar de avondzon zachte stralen doorheen werpt. Na 21 km zijn we weer bij het begin van het biosfeer­re­servaat, een waar juweel van South Carolina.