Processed with VSCO with c1 preset

Tocht: Hoogste punten van Nederland en België: Signal de Botrange Klaar om het hoogste punt van België te trotseren?

Karakter:
Dagwan­deling met hoog­te­meters
Startpunt van de tocht:
La Baraque Michel
Eindpunt van de tocht:
La Baraque Michel
Duur:
05:30 uren
Afstand:
20 km
Bergop:
210 m
Bergaf:
210 m
Uitrusting:
Wandel­schoenen, wandel­uit­rusting
TREK EVO GTX MID
Onze schoentip:
TREK EVO GTX MID

Ben je klaar om samen met LOWA het hoogste punt van België te trotseren? Mooi, want dat staat tijdens deze Tour naar Signal de Botrange op het programma. Je start deze 18 kilometer lange wandeling bij een bushalte, maar toch raden we je aan om met de auto naar het beginpunt te reizen, waar ook een parkeer­plaats is. Dat is een stuk makke­lijker, en je kunt na afloop direct weer achter het stuur kruipen.

Bij het start- en eindpunt ligt La Baraque Michel, een hut die hier al in 1812 werd gebouwd en enkele jaren later werd uitgebreid tot een hostel. Je kunt hier na je wandeling bijkomen met een hapje en een drankje.

Maar eerst wandel je via het kapelletje richting de Hoge Venen, die je door­kruist met een lang vlon­derpad. Dat is niet het enige bijzondere en mystieke aan deze wandeling. Wat dacht je van het houten kruis dat herinnert aan een jong bruidspaar dat hier in de winter verdronk? Of de ruim 250 jaar oude beuken Les Six Hèstres?

Na zo’n 13 kilometer kom je bij het letterlijk hoog­tepunt van je wandeling, namelijk Signal de Botrange, met 694 meter het hoogste punt van België. Dit wordt ook wel de Baltia-Heuvel genoemd, naar de luitenant die een trap bouwde op de heuvel. Hij kon het namelijk niet verkroppen dat het hoogste punt van het land net onder de 700 meter bleef, en verhoogde dat dus kunstmatig.

Meer routes ontdekken? Kijk dan eens op Komoot bij onze collectie: https://www.komoot.nl/user/lowa/collections