Imagefoto met de INNOX PRO GTX MID Ws, Microadventures

Tocht: Hoogste punten van Nederland en België: Kemmelberg Met LOWA naar de hoogste berg van West-Vlaanderen

Karakter:
Dagwan­deling met hoog­te­meters
Startpunt van de tocht:
Camping Ypra Kemmel
Eindpunt van de tocht:
Camping Ypra Kemmel
Duur:
03:45 uren
Afstand:
14 km
Bergop:
220 m
Bergaf:
220 m
Uitrusting:
Wandel­schoenen, wandel­uit­rusting
INNOX PRO GTX MID
Onze schoentip:
INNOX PRO GTX MID

Deze Tour uit de serie op zoek naar hoog­te­meters in de Benelux van LOWA brengt je naar de Kemmelberg in West-Vlaanderen. Met 156 meter ook meteen de hoogste berg van die provincie.

Deze wandeling heeft voor Belgische begrippen best wat hoog­te­meters. 220 omhoog en ook weer 220 naar beneden om precies te zijn. Je begint aan de rand van het dorpje Kemmel en zet koers naar Kasteel de Warande, een prachtig gebouw in neore­nais­san­cestijl uit 1925.

Minstens zo bijzonder zijn de menhirs die je een paar kilometer verderop tegenkomt. Een menhir is een grote staande steen uit de late steentijd. In dit geval is het een kunstwerk met de naam ‘The Ancestors-Les Ancètres’ van Jean-Louis Muller. Met de structuren van wilgen­takken maakt hij het verleden een beetje tastbaar.

Via stukken bos loop je even verderop het open landschap in, waar je van het prachtige uitzicht kunt genieten. Na zo’n 12 kilometer sta je op het hoogste punt van de route, de Kemmelberg.

De Kemmelberg ligt overigens vlakbij de Zwarte Berg (Mont Noir). Leuk als je er een weekendje weg van maakt en in de buurt een accom­modatie of camping zoekt. Deze Tour begint dan ook bij een camping vlakbij de Lettenberg, van welgeteld 90 meter. Er liggen nog meer heuvels in de buurt, want de Kemmelberg is onderdeel van de zoge­naamde centrale heuvelkam in het Heuvelland

Meer routes ontdekken? Kijk dan eens op Komoot bij onze collectie: https://www.komoot.nl/user/lowa/collections