LOWA ACTIVE Team Fritz Miller

Een droom die is uitgekomen

Fritz Miller is al sinds zijn vroegste jeugd gefas­cineerd door de bergen. Hij werd geboren in Reut­lingen en droomde altijd al van berg­be­klimmen. Eerst was hij nog niet zo serieus, maar als jongere koos Miller enkele rotsen in de Schwä­bische Alb als oefen­terrein en maakte hij zijn jeugddroom waar.

Na verloop van tijd kwamen daar de Alpen bij, niet alleen om te klimmen, maar voor berg­be­klim­mingen en om te skiën. Maar zijn sport was nog steeds niet veel meer dan een tijd­rovende hobby. Fritz verdiende zijn brood als meca­nicien in een fabriek. Maar omdat hij zich gewoon meer op zijn gemak voelde in de bergen, hakte hij in 2007 de knoop door en nam hij ontslag. Vier maanden lang trainde hij zichzelf en zijn lichaam zo intensief in het klimmen en berg­be­klimmen, dat hij prompt werd gese­lecteerd voor het expe­di­tieteam van de Duitse Alpen­ver­e­niging.

Als logisch gevolg daarvan en om zijn droom volledig waar te maken, begon hij een jaar later met de opleiding tot berggids. Sindsdien realiseert hij ook voor zijn klanten kleine en grote berg­dromen en leidt hij heel graag veel­eisende berg­tochten in de westelijke Alpen. Fritz werkt ook als klim­trainer en heeft een lesboek over slac­klining gepu­bliceerd.

Feiten & informatie

Geboor­tedatum:
09.06.1984
Geboor­te­plaats:
Reut­lingen
Land:
Reut­lingen en Sulzberg im Allgäu
Beroep:
erkend berg- en skigids
Favoriete klimplek:
Schwä­bische Alb
Lokale berg:
Achalm bij Reut­lingen en Grünten in Allgäu
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
78 kg

Fritz Miller,
Heb je een voorbeeld?

“Nee, maar er zijn natuurlijk wel mensen tegen wie ik opkijk. Dat zijn vooral mensen die echt iets kunnen en toch met beide benen op de grond zijn gebleven.”

Wat zijn je sportieve doelen?

“Ik heb veel ideeën en doelen, maar het belang­rijkste voor mij is: overleven en bescheiden blijven.”

Heb je een tip voor jonge klimmers?

“Heb geduld. Jullie tijd komt nog, maar alleen als jullie jezelf niet eerder kapot maken.”

Mijn schoenen voor…

Expe­dities & tochten