Imagefoto met de LADY III GTX, Anita-van-Gastel

LOWA ACTIVE Team Anita van Gastel

Opgeven is geen optie

Nog even actief en avon­tuurlijk als 30 jaar geleden, dat is Anita zeker.

Een ongekend verhaal waar menig andere personen zouden stoppen met hun passie, geeft Anita niet op. Ondanks haar heftige en bijzondere verhaal blijft zij het avontuur opzoeken.

"LOWA heeft mijn leven gered.

In 1988 ben ik samen met een vriendin getroffen door een aard­ver­schuiving. Ik ben aan de dood ontsnapt en heb na 10 weken in een ziekenhuis in Nieuw-Zeeland ernstige schade aan mijn voet over­ge­houden.

Sindsdien ben ik afhan­kelijk van een beugel om mijn voet te kunnen gebruiken. Maar ik heb een actieve levensstijl – tuinieren, moun­tainbiken, hiken – en met gewone schoenen gaat het gewoon niet. Ik heb pijn, te veel pijn.

Maar niet met de LOWA LADY III GTX. Meer dan 30 jaar al gebruik ik deze als mijn enige paar schoenen, en mijn beugels zijn speciaal aangepast om ze te kunnen dragen. 7 paar heb ik intussen al versleten en ik kijk alweer uit naar mijn volgende paar.

Volgend jaar ga ik terug naar Nieuw-Zeeland. Nu met mijn man, en klaar om de Milford & Routeburn Track te gaan bewandelen."

Hoewel het been van Anita dus nooit volledig herstelde na het ongeluk, deed haar avon­tuurlijke geest dat wel. Een inspiratie op zich en dat LOWA schoenen mogen bijdragen aan de actieve levensstijl van Anita is natuurlijk geweldig.

Feiten & informatie

Geboor­tedatum:
13.03.1962
Geboor­te­plaats:
België
Land:
België
Beroep:
Procurement Officer / Account Manager
Favoriete klimplek:
Rocher de Thon – Samson (Mozet)
Lokale berg:
Le Beuleu
Lengte:
1,62 m
Gewicht:
57 kg

Anita van Gastel,
Wanneer ben je gestart met wandelen?

“Op mijn 16 jaar mocht ik voor de eerste keer naar Zwit­serland. Ik wist het toen niet, maar de liefde voor de bergen was er altijd. Ik ben er echt op uit beginnen trekken in England, Australië en Nieuw-Zeeland en vele andere landen.”

Imagefoto met de LADY III GTX, Anita-van-Gastel

Waarom is wandelen zo belangrijk voor je?

“Het maakt me gelukkig”

Wat heeft je, ondanks de heftige gebeurtenis, ertoe gezet om toch het avontuur te blijven opzoeken?

“Avontuur is deel van mezelf.”

Imagefoto met de LADY III GTX, Anita-van-Gastel

Hoe ziet een perfecte wandeling er voor je uit?

“Een plek waar ik me één kan voelen met de natuur. De bergen met sneeuw, het woud met varens en veel water, de woestijn met zijn zand­duinen!”

Imagefoto met de LADY III GTX, Anita-van-Gastel

Mijn schoenen voor…