Schoenkeuze De juiste schoenen – de details maken het verschil

Imagefoto met de LYNNOX LO Ws, 2017_BenjaminPfitscher_ATC-ATS

Knellen de schoenen of zijn ze te breed? Ook voor je wandel­uit­rusting geldt dat je geen appels met peren moet verge­lijken. Bij het bekijken van de schoe­nenplank bij de vakhan­delaar komt vaak de ene vraag na de andere bij je op. Welk model past bij mijn voet? Zijn er speciale dames­schoenen? Zijn die anders dan heren­schoenen? Het antwoord is duidelijk – ja! LOWA heeft altijd al outdoor­schoenen voor vrouwen gepro­duceerd, die speciaal zijn aangepast aan de vrou­welijke voeta­natomie. Van de hoogte via de leest tot aan de zool zorgen talloze details voor een optimaal draag­comfort.

 • Zacht schacht­af­werking
  Bij vrouwen begint de aanzet van de kuit lager dan bij mannen. Daarom zijn outdoor­schoenen voor vrouwen bij LOWA van een speciale schacht­af­werking voorzien. Deze is zachter en flexibeler.

 • Speciaal beklede tong
  Ter voor­koming van druk­punten is de tong bij vrou­wen­schoenen bekleed met een visco-elastisch schuim. Onder invloed van lichaams­warmte past dit schuim zich aan de anato­mische omstan­digheden van de wreef en het scheenbeen aan. Daardoor verschuift de tong niet opzij en neemt het draag­comfort aanmer­kelijk toe.

 • Vrou­wenleest
  Om een optimale pasvorm te garanderen, wordt de leest bij vrou­wen­mo­dellen speciaal aan de vrou­welijke anatomie aangepast. De leest is er in belangrijke mate voor verant­woor­delijk dat de schoen goed zit. Omdat de vrou­wenvoet een kleiner volume heeft, worden bijvoorbeeld de wreef­hoogte en de omvang bij de bal van de voet aangepast.

 • Tussen- en inlegzolen speciaal voor vrouwen
  Vrouwen absorberen krachten die bij het lopen optreden voor­na­melijk met hun gewrichten en gewrichts­banden. Daarom past LOWA een flexi­belere tussenzool toe, die voor een goede demping zorgt. De inlegzool zorgt voor een aangenaam draag­gevoel. Deze is gemaakt van een zacht visco-elastisch schuim en een zacht boven­ma­teriaal. Daardoor sluit deze optimaal op de voet aan.