Onderweg Gebruik je eigen brood­trommel en drinkfles

Imagefoto met de MADDOX GTX LO,

Om verpak­kingsafval te voorkomen, kun je je eten en drinken voor de wandeling het beste meenemen in herbruikbare flessen en bakjes.

Die zorgen niet alleen voor minder afval, maar hebben ook een prak­tische meer­waarde: Ther­mos­flessen houden je drinken bijvoorbeeld koud of warm. Je kunt ook speciale filter­flessen kopen die eventuele onzui­verheden uit het water filteren dat je uit berg­beekjes haalt. Dat water moet je namelijk niet zomaar drinken, want het kan vervuild zijn. Je kunt drink­flessen het beste alleen bij drink­wa­ter­bronnen vullen. Dan neem je het zekere voor het onzekere.

Ook je lunch- of snack­trommel heeft een prak­tische meer­waarde. Die beschermt het eten tegen druk­punten in de rugzak, en het deksel van de trommel kan ook in een hand­omdraai worden omge­toverd in een snijplank.

Maar duur­zaamheid stopt niet bij de bakjes en flessen. Misschien hoef je niet per se die tropische vrucht, die al duizenden kilo­meters heeft afgelegd, mee de berg op te nemen. De boer­de­rij­winkel in het dal heeft onge­twijfeld veel lekkernijen, die ook perfect zijn voor een bergtocht. Het grote voordeel: in lokale winkels of op markten kun je onverpakte producten kopen. Dus: recht­streeks vanuit de winkel in je brood­trommel en mee de berg op. Zo ondersteun je ook nog eens de lokale boeren en kleine bedrijven in de regio.