Reit im Winkl, Bayern, Deutschland, Europa

Tocht: Glet­sjer­aanzicht De pano­ra­mische wandeling biedt niet alleen uitzicht op de gletsjer, maar ook op de Chiemsee, Wendelstein en nog veel meer.

Karakter:
Dagwan­deling
Startpunt van de tocht:
Hemmer­sup­penalm
Pauze­mo­ge­lijkheid:
Hindenburg hut, Sulz­nerkaser, Strau­binger huis
Eindpunt van de tocht:
Hemmer­sup­penalm
Duur:
05:30 uren
Afstand:
14 km
Bergop:
993 m
Bergaf:
845 m
Uitrusting:
Stevig schoeisel, wandel­kleding
RENEGADE GTX MID
Onze schoentip:
RENEGADE GTX MID

De rond­wan­delroute Glet­scherblick is een dagtocht met een gemiddelde moei­lijk­heidsgraad. Begin- en eindpunt zijn op de Hemmer­sup­penalm. U krijgt prachtig uitzicht op de gletsjers van de Hohe Tauern, Chiemsee, Wendelstein en nog veel meer indruk­wekkende land­schappen De rond­wan­deling is iets meer dan 14 km lang en u loopt hem in 5 ½ uur. Er zijn verschillende plaatsen waar u kunt stoppen voor een verfrissing, in de Hinden­burghütte, de Sulzner-Kaser en het Strau­binger Haus. Stevige schoenen en wandel­kleding worden aanbevolen.

U volgt het wandelpad naar de Pfle­gereck door een prachtig gemengd bergbos. Vanaf de Pfle­gereck gaat u naar de Durchkaser-Almen in de volgende vege­ta­tiezone, door het larikswoud, de berg­den­nenzone en naar de hoog­gelegen bergweide. Vanaf de Durchkaser-Almen richting de Eggenalm leidt de wandeling naar een pano­ra­ma­balkon – in het zuiden uitzicht op de gletsjers van de Hoge Tauern (Großglockner/Großve­nediger), in het noorden op de Chiemsee/Wendelstein en in het oosten op de Berch­tes­gadener Alpen en het Stei­nernes Meer. Voorbij de Eggenalm gaat het pad uitein­delijk in oostelijke richting terug naar het beginpunt.