wanderkollektiv-2020_team

Wander­kol­lektiv

Bij het Wander­kol­lektiv gaat het om actief buiten zijn, de natuur in al haar schoonheid ontdekken en die momenten vast­leggen in foto’s. De drie avon­tuurlijke outdoor­en­thou­si­as­te­lingen Chris, Isa en Stephan willen hun erva­ringen en tochten delen met hun lezers en ze tege­lij­kertijd motiveren om zelf de wandel­schoenen aan te trekken en de wereld te ontdekken. Het maakt niet uit of dat gebeurt aan zee, in de bergen of gewoon thuis voor de deur.

Wanderkollektiv,
Zouden jullie jezelf een klassieke blog noemen?

“Ja en nee. Klassieke blogon­der­werpen zijn een onderdeel van het Wander­kol­lektiv, maar we willen met onze foto’s emoties en gevoelens opwekken. Het Wander­kol­lektiv is ontstaan uit de liefde voor de natuur, het samen beleven en de passie voor foto­grafie. Of het nu aan de kust, in het bos of op de berg is – iedereen kan avonturen beleven en erva­ringen hebben, waar dan ook! We willen mensen motiveren om naar buiten te gaan en nieuwe omge­vingen te verkennen. Ons motto is: #Word­Ont­dekker.”

Wat maakt de samen­werking met LOWA voor jullie bijzonder?

“De samen­werking met LOWA is geva­rieerd, vrien­delijk en eerlijk. Net als in de bergsport is de betrouw­baarheid van je partner de sleutel tot succes. Met LOWA hebben we die partner voor 100 procent gevonden. We zijn niet alleen onder de indruk van de uitstekende producten, maar ook van de weder­zijdse onder­steuning. Als een van de toon­aan­gevende fabri­kanten op het gebied van berg- en outdoor­schoenen stelt LOWA ons in staat om steeds opnieuw onze eigen ideeën en projecten te realiseren. Vanaf het begin van het Wander­kol­lektiv vertrouwen we op LOWA en we zijn er trots op dat we een partner zijn van dit grote, tradi­tie­bewuste merk.”

Wat maakt een dag in de natuur voor jullie een belevenis?

“We zouden kunnen zeggen: de perfecte zons­opkomst met mist, berg­toppen in het zonlicht en vers gezette koffie. Maar het is veel meer dan die ene ervaring. Juist de kleine momenten laten ons de kracht en de diver­siteit van de natuur zien. Of het nu 's nachts is bij min 20 graden midden in een sneeuwstorm of in een kleine doorgang in de rotsen, ver weg van de bewoonde wereld. Belangrijk voor ons is de intense ervaring van het moment, die ons kracht geeft voor het dagelijks leven.”

Lieblingstour Wanderkollektiv Häntzschelstiege

Mijn tocht: Häntz­schelse trap De mooiste via ferrata in Saksisch Zwit­serland

Karakter:
Halve dag tour
Startpunt van de tocht:
Beuthenfall
Eindpunt van de tocht:
Beuthenfall
Duur:
04:00 uren
Afstand:
9 km
Uitrusting:
Wandel­kleding, stevige schoenen, klim­uit­rusting

Onze kleine halve dagtocht van ca. 9 km biedt naast afwis­selende paden veel voor het oog. De start leidt door de kleine – en enige – klet­tersteig in het Elbe­zand­steen­ge­bergte, de Häntz­schel­stiege omhoog over smalle paden, grillige rots­for­maties, langs klim­ge­bieden en door beto­verende gemengde bossen. Een en al afwis­seling! Wie niet over de klet­tersteig wil, kan er ook omheen lopen. Veel mooie plekjes nodigen uit om even te pauzeren. Vroeg beginnen is aan te raden om ten volle van de rust en stilte te kunnen genieten.