Onderweg Op naar de top – beklim de hoogste punt in je omgeving!

Imagefoto met de TORO EVO GTX MID Ws, Microadventures

Dicht bij huis de heuvels in

Bij het woord ‘bergen’ denk je meestal aan landen als Oostenrijk en Zwit­serland, maar wist je dat er dichter bij huis ook aardige beklim­mingen te vinden zijn? Het gaat misschien wat ver om over ‘bergen’ te spreken, maar pittige heuvels zijn het toch zeker. En hoe leuk is het om te weten wat het hoogste punt bij jou in de buurt is en hier ook naartoe te gaan? Eenmaal boven kun je vaak genieten van een prachtig uitzicht. Onder­staande heuvels in Nederland en België zijn zeker de moeite waard.

Limburgse Heuvelland

Voor echte heuvels in Nederland moet je naar het Zuiden van Limburg gaan. In het Limburgse Heuvel­landschap zijn talloze uitdagende heuvels te vinden. Met 321 meter is de Vaal­serberg de hoogste heuvel, maar door het geringe stij­gings­per­centage is deze nog niet zo heel lastig. Wil je een echte kuiten­bijter beklimmen? Ga dan voor de Keutenberg, die een maximaal stij­gings­per­centage van maar liefst 22 % heeft. Leuk weetje: Vijlen is het enige echte berg­dorpje van Nederland!

Belgische Ardennen

Als je aan heuvels in België denkt, dan is de kans groot dat je uitkomt bij de Ardennen. En terecht! Dit prachtige gebied barst van de heuvels, waarvan Signal de Botrange zelfs het hoogste punt van heel België is met 694 meter. Maar ook andere heuvels in België zijn een ware beproeving voor je kuiten. De Bosberg (107,5 m) en de Kluisberg (141 m) zijn bijvoorbeeld prachtig om te bewandelen.

Andere prachtige hoog­te­punten in Nederland en België:

– West-Vlaanderen – Kemmelberg (156 m)

– West-Vlaanderen – Zwarte Berg (152 m)

– Vlaams Brabant – Kesterberg (112 m)

– Twente – Tankenberg (85 m)

– Utrecht – Amerongse berg (69,2 m)

– Utrecht – Vlakke berg (65,7 m)

Wat heb ik nodig?

Ga je naar een onbekende omgeving, neem dan zeker een kaart mee. Verder kun je natuurlijk niet zonder goede wandel­schoenen, geschikte outdoor­kleding, drinken en eventueel wat te eten.

microadventure_illu_mountains_illustration-clipping