Onderweg Fietstocht

Imagefoto met de MADDOX GTX LO, Microadventure 6 to 9 ride

Waar kan ik dit doen?

Op zich kun je dit micro­avontuur ook gewoon overal beleven. We raden je echter aan om fietspaden te gebruiken, want dat maakt je avontuur gewoon meer ontspannen en minder gevaarlijk.

Wat heb ik ervoor nodig?

Met je fiets, eventueel een helm, wat te drinken en, afhan­kelijk van de lengte en het doel van je tocht, wat te eten ben je al klaar om te vertrekken. Een kaart is handig als je vooraf een route wilt uitstippelen.

Hoeveel tijd moet ik ervoor inplannen?

Ook hier hangt het er natuurlijk vanaf hoe ver en hoe lang je wilt fietsen. Bekijk eens een kaart van je omgeving en bedenk waar je heen wilt. Als je twijfelt over het aantal kilo­meters, zet je gewoon een glas op je huis en teken je met een potlood de omtrek van het glas – dan is dat je route. Rijd de cirkel één keer rond, of fiets de afstand tot de cirkellijn en weer terug. Je blijft dan weliswaar in je eigen vertrouwde omgeving, maar je bekijkt die met andere ogen. Je zult vast bijzondere dingen zien die anders voor je verborgen zouden zijn gebleven.

Extra tip: Deze methode om een route te bepalen werkt natuurlijk ook voor wandelen. Met een groter of kleiner glas kun je de afstand aanpassen.

microadventure_illu_bike-1_illustration-clipping