Onderweg Fietstocht

Imagefoto met de MADDOX GTX LO, Microadventure 6 to 9 ride

Waar kan ik dit doen?

Op zich kun je dit micro avontuur overal beleven. We raden je echter aan om de aangegeven fietspaden te gebruiken. Dit maakt je avontuur meer ontspannen en minder gevaarlijk.

Wat heb ik ervoor nodig?

Een fiets, eventueel een helm, wat te drinken en, afhan­kelijk van de duur van je tocht, wat te eten. Een kaart is handig als je vooraf een route wilt uitstippelen.

Hoeveel tijd moet ik voor deze acti­viteit inplannen?

Ook hier hangt het er natuurlijk vanaf hoe ver en hoe lang je wilt fietsen. Bekijk eens een kaart van je omgeving en bedenk waar je heen wilt. Als je twijfelt over het aantal kilo­meters zet je gewoon een glas op je huis en teken je met een potlood de omtrek van het glas – dan is dat je route. Rijd de cirkel één keer rond of fiets de afstand tot de cirkellijn weer terug. Je blijft dan weliswaar in je eigen vertrouwde omgeving, maar je bekijkt die toch met andere ogen. Je zult vast bijzondere dingen zien die anders voor je verborgen zouden zijn gebleven.

Extra tip: Deze methode om een route te bepalen werkt natuurlijk ook voor wandelen. Met een groter of kleiner glas kun je de afstand gemak­kelijk aanpassen.

microadventure_illu_bike-1_illustration-clipping