Schat situaties goed in. Veiligheid staat voorop!

Imagefoto met de ALPINE ICE GTX,

Roping op de gletsjer, zekeren op valterrein

Rots­richels, gletsjers en firn- en ijsflanken vereisen een hoge graad van bekwaamheid in zekerings- en reddings­tech­nieken. In het geval van een glet­sjer­spleet voorkomt het glet­sjertouw de val. Bijzondere voor­zich­tigheid is geboden op steil terrein, waar het gelijk­tijdig gebruik van meerdere touwen het risico heeft dat ze verstrikt raken.

Stabi­liteit is de sleutel tot meer veiligheid bij hoog­te­tochten

Vallen als gevolg van uitglijden of struikelen is de meest voor­komende oorzaak van onge­lukken! Wees je ervan bewust dat een te hoog tempo of vermoeidheid een grote invloed hebben op je stabi­liteit en concen­tratie. Ook onze­kerheid zorgt voor een verhoogd risico op onge­lukken. Met voldoende vocht, energie en genoeg pauzes kun je je pres­taties en concen­tratie lang volhouden. Het veilig gebruiken van stijgijzers en pikkels vergt een intensieve training.

Bildauswahl Sarntaler Hufeisen Alix von Melle

“In het hoog­ge­bergte heb je de absolute vrijheid om je te bewegen in een unieke omgeving. Je kunt met volle teugen van die vrijheid genieten, maar respecteer daarbij altijd de zeer gevoelige natuur van het hoog­ge­bergte. Laat dus geen afval achter, vermijd onnodig lawaai, laat planten met rust en hou je aan de regels voor beschermde gebieden. Ook hoog in de bergen kom je wilde dieren tegen. Laat ze niet schrikken en verstoor hun leef­om­geving niet.”

Alix von Melle | LOWA PRO Team