Tocht: Lange Afstands­wan­deling Rivierpark Maas­vallei Verkozen als 'Beste wandelroute van de Benelux’ 2021

Karakter:
Meer­daagse wandeling
Startpunt van de tocht:
Histo­rische markt te Sittard
Eindpunt van de tocht:
Histo­rische markt te Sittard
Afstand:
161 km
Bergop:
423 m
Bergaf:
423 m
Uitrusting:
Goede wandel­schoenen, Wandel­uit­rusting
RENEGADE GTX MID Ws
Onze schoentip:
RENEGADE GTX MID Ws

Deze grens­over­schrijdende tocht van 137 km verbindt de 11 Neder­landse en Belgische Maas­ge­meenten in het RivierPark Maas­vallei en brengt je langs de mooiste land­schappen en gezellige dorpjes. De wandeling werd in april 2021 verkozen als 'Beste wandelroute van de Benelux’.

Rivier de Maas boet­seerde in Limburg door de eeuwen heen een veel­zijdig en boeiend landschap. Er ontstond een wirwar van oude stroom­geulen, afge­sneden meanders, dijken en uiter­waarden en een typische fauna en flora. Histo­rische steden en markante dorpen getuigen van een verleden vervlochten met de Maas. Trek je wandel­schoenen aan en ontdek het nieuwe grens­over­schrijdend (toeristisch recreatief) natuur­gebied Rivierpark Maas­vallei zelf via deze meer­daagse wandeling.

Aanlooproute Sittard

Ook de gemeente Sittard-Geleen bevind zich voor een deel in het RivierPark Maas­vallei, zoals de vissers­plaatjes Grevenbicht en Obbicht. Vanuit Sittard is er een speciale aanlooproute route waarmee je midden in het RivierPark uit komt. Start de Lange afstand­wan­deling RivierPark Maas­vallei dus vanuit Sittard en sluit deze af op de histo­rische markt voor een hapje en drankje. Starten kan vanaf meerdere plaatsen. Kom je met de auto parkeer dan direct onder de markt, of bij Kasteel Limbricht en start daar je route. Kom je met de trein, dan kun je starten vanaf het trein­station in Sittard. Meer info vind je terug via www.visit­zuid­limburg.nl.