Imagefoto met de RENEGADE GTX MID, Thru Hiking

Tocht: Hoogste punten van Nederland en België: Amerongse Berg Perfect gebied om te trainen voor je volgende lange­af­stands­wan­deling

Karakter:
Dagwan­deling met hoog­te­meters
Startpunt van de tocht:
Kasteel Amerongen
Eindpunt van de tocht:
Kasteel Amerongen
Duur:
05:00 uren
Afstand:
18 km
Bergop:
230 m
Bergaf:
230 m
Uitrusting:
Wandel­schoenen, wandel­uit­rusting
RENEGADE GTX MID
Onze schoentip:
RENEGADE GTX MID

Nederland en België staan niet bekend om de hoge bergen. Toch kun je er best wat hoog­te­meters maken. Als je goed zoekt, tenminste. Daarom ga je in deze 'Hoog­te­meters Collectie’ samen met ons op zoek naar hoog­te­meters in de lage landen. Een van de Tours – die rond de Amerongse Berg – maakten we samen met Thru-hiking Community (komoot.nl/user/thru­hiking). Net als de andere Tours een ideaal gebied om te trainen voor je volgende lange­af­stands­wan­deling of huttentocht in de bergen.

Thru-Hiking: "Op zoek naar hoog­te­meters in Nederland! In onze achtertuin – de Utrechtse Heuvelrug – gingen wij samen met LOWA Benelux op pad om flink wat hoog­te­meters te maken. Althans, voor Neder­landse begrippen dan natuurlijk.

Vanaf kasteel Amerongen kun je een mooie lus maken over twee toppen: de Amerongse- én Elsterberg. Je loopt over smalle bospaden en beklimt hier en daar wat heuveltjes. Onderweg kom je een mooi uitzichtpunt tegen en je kunt de route gemak­kelijk verlengen of inkorten.

Een ideaal gebied om te trainen voor je volgende lange­af­stands­wan­deling of huttentocht in de bergen. Wij liepen alvast onze LOWA RENEGADES in voor de volgende trail die we gaan lopen. Als je het uitkijkpunt (welke langs de route loopt) meepakt en hier en daar een heuveltje beklimt kun je meer dan 230 hoog­te­meters maken.

Veel plezier!"

Meer routes ontdekken? Kijk dan eens op Komoot bij onze collectie.