Climbing Bilder Yannick Flohe - Bergstation

LOWA CLIMBING Team Yannick Flohé

Met grote visies

Al meer dan 10 jaar lang behoort de klimsport tot het leven van de 17-jarige Yannick Flohé uit Essen. Geen wonder als je opgroeit tussen ouders die graag klimmen en een al even enthou­siaste zus. Als hij niet in de bergen klimt, dan gaat hij liefst zo snel mogelijk de berg naar beneden – met zijn fiets, een andere passie van de 17-jarige. Want ondanks zijn jonge leeftijd, heeft hij voor zichzelf een motto bedacht. Trainen moet leuk zijn, anders lijdt de motivatie er onder. Dat er bij hem geen gebrek aan motivatie is, is duidelijk. Bij de DAV Jeugdcup Lead 2015 in Freimann klom Yannick in Jeugd A (jongens) naar de eerste plek. In hetzelfde jaar stond hij bij de DAV Jeugdcup Bouldern in Frie­d­richshafen in de Jeugdreeks A (jongens) eveneens op het hoogste trapje. Uitrusten wil hij zeken niet doen. Eén van zijn sportieve doelen is het winnen van een wereldcup.

Feiten & informatie

Geboor­tedatum:
14.08.1999
Geboor­te­plaats:
Essen
Land:
Essen
Beroep:
militair sporter
Favoriete klimplek:
Margalef
Lokale berg:
Noor­delijke Eifel
Lengte:
1,77 m
Gewicht:
70 kg

Yannick Flohé,
Is je dage­lijkse (klim)leven veranderd na het kampi­oenschap? Wat zijn je plannen voor je sportieve toekomst?

“Nee, mijn dage­lijkse leven is niet veranderd. Ik ben momenteel mijn uithou­dings­vermogen aan het trainen voor de Lead World Cup.”

Heb je een speciale inspi­ra­tiebron of motivatie die je drijft als je een slechte dag hebt?

“Ik heb eigenlijk nooit moti­va­tie­pro­blemen. Ik geniet elke dag opnieuw van de training. Ik verheug me er telkens weer op. Dat is volgens mij ook de reden waarom het dit jaar zo goed gaat.”

Wat maakt klimmen en boulderen zo bijzonder voor jou?

“Voor mij is het bijzondere de afwis­seling die je in de sport hebt, en de veel­zij­digheid van de training.”