swtzld_wallis_ascent_denttsalion_111

LOWA ACTIVE Team Nina Schlesener

Passie voor ijs

Nina (eigenlijk Christina) Schlesener is een echt kind van de bergen. Nina groeide op in het Schn­eib­steinhaus, de berghut van haar ouders midden in de Berch­tes­gadener Alpen, en leerde als kind de bergen al intensief kennen en ging van ze houden. Het is dan ook niet verwon­derlijk dat ze in haar jeugd al alle normale paden naar de toppen had beklommen. Ze had daarom een nieuwe uitdaging nodig, en zo ontdekte Nina toen ze 18 was haar passie voor klimmen. Voortaan klom ze dus ook verticaal hoog omhoog.

Haar liefde voor de bergen en haar geboor­te­streek heeft Nina ertoe aangezet om van haar hobby haar beroep te maken en al op jonge leeftijd berggids te worden. Ze slaagde meteen voor het toela­tings­examen, rondde haar opleiding in een recordtijd van 2 jaar af en werd de jongste berg- en skigids van Duitsland en de enige uit Berch­tesgaden.

In deze periode nam haar enthou­siasme voor het klimmen nog verder toe, zodat ze zich vanaf dat moment ook toelegde op het compe­titief ijsklimmen. En al op haar eerste wedstrijd, het Ice Climbing Festival in Kandersteg in 2011, behaalde ze indruk­wekkende resultaten. Ze klom naast winnares Ines Papert (in het LOWA PRO Team) naar de 3e plaats.

Naast haar wedstrijd- en klimavonturen richt Nina zich nog steeds vooral op de bergen en de alpiene uitda­gingen. Haar boek “Meine schönsten Touren rund um Berch­tesgaden/Berch­tesgaden – My Most Beautiful Tours” onder­streept haar passie voor de bergen en vooral haar geboor­te­streek.

Feiten & informatie

Geboor­tedatum:
03.02.1984
Geboor­te­plaats:
Berch­tesgaden
Land:
Berch­tesgaden
Beroep:
erkend berg- en skigids
Favoriete klimplek:
Dolo­mieten
Lokale berg:
Wortmann
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
70 kg

Nina Schlesener,
Heb je een voorbeeld?

“Onze goede vriend en trouwe touw­partner Stefan Glowacz. Een avon­turier wiens passie voor het klimmen als vuur in zijn ziel brandt en nooit zal doven. Zijn motivatie, teamgeest en inle­vings­vermogen zijn heel aanste­kelijk en maken van elke klimdag een unieke ervaring.”

Heb je een tip voor jonge klimmers?

“Sportieve pres­taties zijn minder belangrijk dan avontuur en de ervaring van het buiten zijn en een leuke tijd hebben met je vrienden. Vrienden zijn het belang­rijkste in het leven, want een klimdag met je beste vrienden is veel meer waard dan klimmen beperken tot alleen maar het sportieve aspect.”

Mijn schoenen voor…