Imagefoto met de ROCKET, Bildupdate Luis Gerhardt Juli 2019

LOWA CLIMBING Team Luis Gerhardt

Ontsnapt aan de vampier

Klimmen behoort voor Luis Gerhardt uit Pforzheim net zo tot het leven als ademen. Zijn ouders waren gepas­si­o­neerde klimmers en gaven Luis en zijn jonger zusje Emilie deze passie al heel jong mee. Ze hingen, om het zo te zeggen, al aan de rotswand nog voor ze konden stappen. Juist door deze vroeg­tijdige passie voor het klimmen kan Luis terug­kijken op een aantal aanzienlijke successen buiten de wedstrijden, zoals bijvoorbeeld zijn eigen droom­boulder 'The Riverbed’ in Magic Wood. Maar hij overwon ook een echte klas­sieker, eentje waarvan veel klimmers alleen maar kunnen dromen: ‘La Rose et le Vampire’ in Buoux – één van de meest beroemde klim­routes ter wereld, omdat slechts een paar klimmers de roos vinden en de meesten worden leeg­gezogen door de vampier. Maar ook tijdens wedstrijden maakt Luis uit het team van DAV Karlsruhe een goede indruk. In 2012 klom hij in Balingen tijdens de Duitse Jeugdcup Lead in de reeks Jeugd B naar de eerste plaats, twee jaar later behaalde hij in de Deutsche Jeugdcup Boulder in Auerbach in Jeugd A voor jongens eveneens de eerste plaats.

Feiten & informatie

Geboor­tedatum:
21.02.1997
Geboor­te­plaats:
Pforzheim
Land:
Karlsruhe
Beroep:
student
Favoriete klimplek:
Ticino, Fontai­nebleau, Céüse
Lokale berg:
Pfalz
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
60 kg

Luis Gerhardt,
Hoe bereid je je voor op je tochten? Heb je een speciaal ritueel?

“Voordat ik aan een route of een boulder begin, word ik meestal nerveus. Dan probeer ik rustig te blijven en diep adem te halen, neem ik de kenmerken van het project nog eens door in mijn hoofd en dan begin ik eraan. Ik heb ook een persoonlijke checklist in mijn hoofd, die ik voor het begin in mijn hoofd afwerk: ”Gordel, riemen, chalkbag, knopen"."

Hoe ziet een perfecte dag eruit?

“Ergens in Frankrijk lekker lang uitslapen en na het ontbijt de rots op. Na een geslaagde en zonnige klimdag luiden we met een gezellige groep de avond uit.”

In hoeverre kun je meer van het leven genieten dan anderen?

“Als klimmer ben je vaak op reis en kom je dus op veel plaatsen. Zo leer je verschillende culturen en de ziens­wijzen van andere mensen kennen. Dat is onge­looflijk verrijkend en het verbreedt je horizon.”