Imagefoto met de ROCKET, Julius Westphal Fontainebleau Bouldern

LOWA CLIMBING Team Julius Westphal

Op zoek naar nieuwe uitda­gingen

Julius Westfalen is al sinds zijn vroege jeugd gefas­cineerd door de klimsport. Hij heeft de verschillende bewe­gingen nodig en de uitdaging die elke nieuwe route met zich meebrengt. Daarom ligt zijn profes­sionele focus ook op het bouwen van routes voor de verschillende klim­hallen in heel Duitsland – of het nu gaat om een route voor een wedstrijd of voor de gewone klanten.

Naast het schroeven is Julius vooral op de rotsen actief. In 2015 kon hij een van de moei­lijkste routes van Duitsland klimmen: de Action Directe met moei­lijk­heidsgraad 9a in de Frän­kische Schweiz. Maar ook de zand­steen­rotsen in de Südpfalz hebben hem betoverd. Hier heeft hij ook enkele zeer moeilijke routes voor het eerst geklommen.

Samen met LOWA CLIMBING Team-sporter Emilie Gerhardt, die ook zijn partner is, beheert Julius Westphal sinds 2020 ook een boul­derhal in Karlsruhe. Ze konden daar zelfs ongepland twee keer de opening vieren. De hal ging half maart open, maar moest na drie dagen weer worden gesloten. De reden hiervoor waren de beper­kingen die als gevolg van de coron­a­pandemie werden opgelegd. Na bijna drie maanden gesloten te zijn geweest, kon de hal begin juni weer open.

Feiten & informatie

Geboor­tedatum:
09.06.1986
Geboor­te­plaats:
Karlsruhe
Land:
Karlsruhe
Beroep:
Eigenaar van een klimhal
Favoriete klimplek:
Fontai­nebleau, Fran­conian Jura
Lokale berg:
Pala­tinate
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
63 kg