flo-foto-lowa

LOWA CLIMBING Team Florian Schweiger

Klimmen zit in zijn bloed

Florian Schweiger zonder klimsport, dat is haast onvoor­stelbaar. Klimmen is immers een vaste waarde bij de familie Schweiger en zit dus in zijn bloed. Het begon allemaal toen hij vier jaar oud was en zijn vader en zijn grotere broers – een van hen is Christoph Schweiger, ook in het LOWA CLIMBING Team en dus een team­genoot – hem voor het eerst meenamen om te gaan klimmen. Sindsdien beheerst het klimmen, inclusief de intensieve training, zijn dagelijks leven. Als er naast school en training nog tijd over is, voetbalt hij met zijn vrienden.

De ambi­tieuze jongere staat ook aan de top als het gaat om wedstrijden. Bij de Duitse Jeugdbeker in februari 2020 in Neurenberg was hij de enige finalist in zijn leef­tijds­klasse die alle vier de fina­le­boulders kon bedwingen, waarmee hij de titel veilig stelde. Vorig jaar won hij al de Duitse Jeugdbeker in Bexbach. Maar ook op Beiers niveau wist hij al veel medailles te verzamelen. In februari 2020 werd hij bij het boulderen Beiers vice­kampioen, en in 2019 en 2018 was hij Beiers kampioen speed­klimmen.

Feiten & informatie

Geboor­tedatum:
05.12.2005
Geboor­te­plaats:
Ingolstadt
Land:
Ingolstadt
Beroep:
Secondary-school student
Favoriete klimplek:
Fontai­nebleau
Lokale berg:
Konstein
Lengte:
1,71 m
Gewicht:
59 kg

Florian Schweiger,
Heb je een tip voor jonge klimmers?

“Mijn tip voor andere klimmers is om nooit het plezier in het klimmen te verliezen en ook na een nederlaag weer gas te geven.”

Hoe overwin je bij het trainen je innerlijke luilak?

“Je moet aan je doelen denken en onthouden dat je die alleen kunt bereiken als je je training volhoudt.”

Hoe ziet een perfecte dag eruit?

“Geen school, lekker trainen met vrienden, of met vrienden boulderen op de rotsen.”